Evangelisch Lutherse Gemeente Kampen

Home:

Contactgegevens:

Kerkgebouw
Burgwal 85
8261 ES Kampen

Laatste update: 30-09-2017
Dutch Hope International


Via de echtgenoot  van een gemeentelid kwamen wij in contact met Dutch Hope International (DHI).
 
DHI heeft in Oeganda het  ''Hope dorp' gesticht , een dorp waar weeskinderen in het  grote huis of bijvoorbeeld bij grootouders (familie die in hutten wonen) worden
ondergebracht en verzorgd.
Deze kinderen zijn allemaal wees geworden door de ziekte aids en zelf ook dikwijls besmet.
 
Wij als diakonie van de ELG Kampen adopteerden in 1999 de toen twaalf jaar oude Emado. Door destijds elke maand fl 25.- te doneren ,werd hij verzorgd, gevoed , gekleed  opgevoed en kon naar school. Hij woonde bij zijn grootouders. Helaas overleed Emado in november dat jaar.
 
Kort daarop adopteerden wij het meisje Lucy van toen (dacht men) zes jaar. Men weet vaak niet echt hoe oud iemand is maar als we deze schatting aanhouden is Lucy nu dertien jaar oud.
 
De bijdrage voor het levensonderhoud voor Lucy is inmiddels (op verzoek van DHI) verhoogd naar € 18.- per maand.
Elk jaar, rond Kerst wordt er voor Lucy gecollecteerd en vullen wij dat aan tot € 50.-  Van dit bedrag gaat een gedeelte naar de grootouders,naar Lucy en soms zelfs naar het Hope dorp. Ook heeft men door een gift van een gemeente lid een fiets kunnen kopen , en een jaar daar op van weer een gift een betere hut kunnen bouwen.
 
Onderstaande foto’s geven een impressie van het project van DHI in Oeganda. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op www.dutch-hope.nl