2e kringgesprek: Levenskunst volgens Luther

Vijfhonderd jaar geleden schreef Luther een bevlogen verhaal
‘(over) de vrijheid van een christenmens’. Wat dan tegenwoordig heet ‘gelukskunde’ en ‘positieve psychologie’, was voor Luther al gesneden koek, zo blijkt uit dit boekje.

Zijn tekst is ook nu uitermate leesbaar, inspirerend en aanstekelijk. Zo gebruikt hij voor de ziel het beeld van een ‘heel arm, ontrouw, overspelig meisje’ (die zomaar ineens een aanzoek krijgt van Christus!). En dan heb je de vrijheid om te aanvaarden dat je bemind en geaccepteerd wordt.

Benieuwd naar Luthers levenslessen?
Mail naar info@zwaanenmeer.nl met vermelding van Luthers levenslessen en je krijgt de hele tekst digitaal opgestuurd. Wil je, na lezen,  Luther verbinden met je eigen ervaringen, en samen een mooie boom opzetten
over levenskunst? Doe vooral mee met de gesprekken die Coos Visser begeleid en geef je op bij info@zwaanenmeer.nl.  Iedereen is welkom!

De eerste bijeenkomst was op 26 januari. Toen is ter sprake geweest in welke tijd en context Luther leefde en dat de kern van zijn betoog is dat je aanvaard bent. De tweede bijeenkomst is 23 februari.  Dan gaat het vooral over waar de tekst ons irriteert. Wat zegt dit van Luther en wat van ons?

The event is finished.

Datum

feb 23 2020
Expired!

Tijd

12:00 - 14:00

Kosten

5 per keer, voor koffie, thee, lekkers en gebouw

Locatie

Lutherse Kerk
Burgwal 85
Categorie