Levensvragen
met Albert Althuis

Albert Althuis houdt deze zondag een lezing over levensvragen, levensbeschouwing en een geloof dat verandert. Althuis is de schrijver van het boek Waar gaat dit over? Hij studeerde aan de Protestantse Theologische Universiteit Kampen en was jarenlang werkzaam als docent levensbeschouwelijke vorming aan de lerarenopleiding Windesheim in Zwolle.

‘In je leven gebeurt het van tijd tot tijd,’ aldus Althuis, ‘dat je na gaat denken over vragen die alles te maken hebben met de inhoud en kwaliteit van het leven’. Het zijn vragen als ‘waar kom ik vandaan’, ‘waar ga ik naar toe’, ‘wat is de betekenis van mijn leven en hoe geef ik daar vorm en inhoud aan’. In feite zijn dit de kernvragen van het leven. Vragen die hiermee samenhangen zijn: ‘is er een leven na dit leven’, ‘bestaan God en duivel, zo ja zijn ze betrokken bij mijn leven’, ‘wie was Jezus’, en ‘heeft de spiritualiteit van Jezus betekenis voor mij’?

De antwoorden die je geeft op de levensvragen zijn volgens Althuis onderhevig aan verandering. ‘Dat heeft te maken met de oer-menselijke verlangens naar het “ware, goede en schone”. In de praktijk van het leven vormen die verlangens de verbindende schakel tussen de relaties waarmee ieder mens leeft: de relatie met zichzelf, met anderen, met cultuur/natuur en met wat je zou kunnen noemen “het geheim achter het leven”. ‘

The event is finished.

Datum

jul 03 2022
Expired!

Tijd

10:15 - 11:30