Themaviering | Het aanwezige lichaam | Carla Boven

Op zondag 2 april is er in de Lutherse Kerk in Kampen een bijzondere viering waarin we meegenomen worden langs de bijzondere momenten van het leven. Geestelijk verzorger Carla Boven uit Hattemerbroek neemt ons mee op reis. “Vanaf zondag 2 april gaan we de stille week in, de week naar Pasen.  Op deze Palmzondag herinneren we ons dat Jezus Jeruzalem in rijdt. Wat een drukte zal dat geweest zijn… maar daarna werd het stil. Wat er volgt weten we.”

De stille week is een week van pijn, van niet begrepen zijn, van verlatenheid. Daarom mogen we juist deze week tijd nemen om een pas op de plaats te maken, om even stil te staan bij wat er in ons leeft aan verlangen, aan verdriet, maar ook aan vreugde. Even tijd om te voelen wie je was, wie je bent en wie je worden wilt.”

Carla neemt ons mee op reis langs een aantal levensmomenten die we allemaal zullen herkennen. “Stilstaan, niet doorrennen, zodat je niet hoeft te voelen. Stilstaan als er misschien zelfs geen woorden meer klinken. Op deze zondag steken we kaarsen aan en bij ieder kaars staan we even stil om te voelen wat er in ons leeft. We staan stil, soms met een verhaal, een lezing, een lied. Om ons voor te bereiden op wat komen gaat.”

Carla Boven is geestelijk verzorger bij de Hezenberg, Centrum voor GGZ, Pastoraat en Retraite. Ze is daarnaast eigenaar van zingevingsboerderij ‘Vrije Verbinding’ in Hattemerbroek, een organisatie voor groepstraining en individuele begeleiding rondom geloofs- en zingevingsvragen. Zie ook: www.zingevingsboerderij.nl.

The event is finished.

Datum

apr 02 2023
Expired!

Tijd

10:15 - 11:30