Groen denken, doen èn geloven


Maakt jij je ook zorgen over de klimaatverandering, de uitputting van de aarde,  de vervuiling, de afname van de biodiversiteit en alle consequentie die dat alles gaat hebben?   

Trees van Montfoort, onderzoeker en theoloog, heeft diepgaand over geschreven in haar boek ‘ Groene Theologie’ dat er meer nodig is dan alleen praktische of technische oplossingen om de ecologische crisis tegen te gaan.  Zij laat zien dat er fundamenteel iets fout is in de manier waarop vooral de westerse cultuur,  voor een deel mede door het christendom/de theologie, zich tot de schepping verhoudt en dat daar wat aan moet veranderen.

Deze middag helpt Trees ons op weg naar een andere verhouding tot de schepping, door een herbezinning op denken, doen èn geloven.  Sleutelwoord daarbij is ‘verbondenheid’, een verbondenheid met de aarde en alle leven, om steeds weer te vieren. Dat maakt het mogelijk om ‘de gigantische problemen als de opwarming van de aarde en het massale sterven van dieren en planten onder ogen te zien, zonder wanhopig te worden.’

Kortom:  een inspirerende en moedgevende middag voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van de aarde en alle leven.

The event is finished.

Datum

apr 05 2020
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

Kosten

7,50

Locatie

Lutherse Kerk
Burgwal 85
Categorie